Köpvillkor

Allmänt

LB Hygien.se säljer hygienprodukter via internet till företag och privatpersoner i Sverige.

Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen och förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering. 

Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att organisationsnummer registreras i vårt kundregister.

Kundupplysningar

Ni kan göra era beställningar som gäst eller själv skapa ett konto där du har bla. historik och kan lägga varor i önkelista för att lättare finna dom vid nästa order. När du  registrerar dig som kund ange uppgifter i samtliga fält som är obligatoriska vid kundregistreringen. Om vi inte har din e-postadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning inte kan levereras. Varje gång du lägger en ny beställning hos oss ska du kontrollera att de angivna adressuppgifterna är aktuella.

LB Hygien.se lagrar dina uppgifter samt andra kontaktuppgifter. Dessutom behandlas uppgifter om dina inköp, sammanlagt belopp och antal produkter. 

Uppgifterna används av LB Hygien för två ändamål, nämligen för att 

- fullgöra kundrelationens ömsesidiga rättigheter och förpliktelser (betalning och leverans av produkter, m.m.)

- utgör underlag för information och marknadsföring

Information och marknadsföringsmaterial med stöd av uppgifterna i registret kan överföras till dig via e-post oc sms endast av LB Hygien. Du kan när som helst skriftligen anmäla till Kundservice att du motsätter dig behandling av företagsuppgifterna för marknadsföringsändamål. Uppgifterna kommer då att spärras för sådan användning. Om Du vill avsluta kundrelationen helt efter en aktiv köpperiod är vi tacksamma om du meddelar detta så att vi kan radera dina uppgifter. Informationen kring dina ordrar kommer inte att spridas utanför vår organisation.

Avtalskund

Kunder som avser handla regelbundet och större mängder kan ansöka om att bli avtalskund. Detta kan göras via mail till info@lbhygien.se. Då får ni en inloggning och tillgång till Rabatterade priser.

Beställning

Produkterna kan beställas via internet på LB Hygien.se hemsida , telefon eller via e-post. Om du får problem är du välkommen att skicka e-post alternativt ringa till oss, så hjälper vi dig. En beställning via internet är genomförd när du erhållit en orderbekräftelse från oss. Vi garanterar dock inte att vi kan leverera alla artiklar du har beställt. 

Glömt lösenord?

Klicka på Ditt konto i listen ovan och välj "Har du glömt ditt lösenord?" Då får du skriva in den e-postadress du registrerat hos oss och så skickar vi dina inloggningsuppgifter dit.

Priser

Priserna på våra varor anges i svenska kroner exklusive moms. Momsen redovisas i varukorgen samt kassan är för närvarande 25%. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering. 

Eftersom vi har så låga marginaler på våra produkter har vi inte utrymme att lämna några rabatter. ett undantag kan vara om du vill beställa ett sörre antal av en viss produkt. Kontakta då oss via e-post info@lbhygien.se

Frakt

Viktbaserad Frakt: Levereras till ombud

Fast fraktkostnad: Endast som företagspaket

Leveranserna skickas med Postnord och fraktavgiften framgår på beställningen. För order över 1500:- ex.moms  skickas leveranserna fraktfritt. Vi tar inte ut några fakturerings- eller serviceavgifter.

Frakt till brukares bostad: 50:- / Paket

Leveransvillkor

LB Hygien levererar till adresser i Sverige.

Beställningar hanteras normalt förstkommande helgfri vardag och skickas inom 48 timmer efter vi mottagit ordern. Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar. Leveranstiden kan bli längre om produkterna ingår i beställningssortimentet, om de tillfälligt är slut i LB Hygiens lager eller att underleverantörerna inte kan leverera.

Produkterna skickas med Postnord från LB Hygiens lager i Tyringe. Leverans sker till den adress som angivits vid beställningen och vi ansvarar inte för förseningar på grund av fel hos speditören. 

När du tar emot dina varor är det viktigt att du omedelbart besiktigar paketet. Skulle innehållet vara skadat så reklamerar du det direkt till speditören. 

För outlösta paket debiteras en avgift med 300:- som ersättning för våra kostnader

Öppet köp

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Vid utnyttjande av Öppet köp betalar du själv för eventuell retur frakt. Öppet köp gäller inte då varor inte kan återlämnas i obrukat och oskadat skick. Återbetalning sker omgående från det vi har mottagit och godkänt din retur.

Faktura

Vi samarbetar med företaget Ergolet Sverige AB och alla fakturor kommer att skickas separat från detta företag. OBS att det är väldig viktigt att betalning sker till det bankgironummer som står angivet på den aktuella fakturan. Betalningsvillkor är 20 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag fn 55 kronor samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta.

Kreditkontroll

Vid val av fakturabetalning kan sedvanlig kreditprövning komma att ske. I det fall kreditupplysning sker kommer en omfrågandekopia att skickas ut till kunden, i enlighet med kreditupplysningslagen (KUL) som trädde i kraft 1 januari 2011. Skulle ansökan inte bli beviljad är ni välkommen att välja ett alternativt betalningssätt.

Reklamation och retur

För att reklamera en felaktig eller defekt produkt ber vi dig kontakta vår kundtjänst på info@lbhygien.se. du får då en retursedel föra tt skicka tillbaka produkten på vår bekostnad. Om du vill ha en ny produkt skickar vi dig detta utan någon extra fraktkostnad, förutsatt att produkten finns tillgänglig. Om du istället vill ha pengarna tillbaka eller om vi inte kan ersätta dig med en ny produkt, gör vi återbetalning till dig när vi fått den defekta produkten i retur. En återbetalning görs till dig inom 30 dagar. Om en tvist skulle uppstå följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. 

Kundservice

Hittar du inte informationen du söker är du alltid välkommen att kontakta oss på info@lbhygien.se eller via telefon 0451 292000 mån-fre 9-15